• Foto's: Theo Schumacher
  • Foto's: Theo Schumacher
  • Foto's: Theo Schumacher
  • Foto's: Theo Schumacher
  • Foto's: Theo Schumacher
Öpke Döpke
PDF Afdrukken E-mailadres

De 31e editie van Öpke Döpke vindt plaats op zondag 2 september 2018.


De editie 2017 mag weer met recht bijzonder geslaagd genoemd worden!

Niét alleen gaat onze dank uit naar onze leden voor hun spontane en belangeloze inzet bij de organisatie, voorbereiding, opbouw, tijdens en afbouw van 'ons" Öpke, Döpke, maar zeer zeker aan ál onze -dit jaar meer dan 800- gasten, menukaarthouders en wandelaars, waarvan meerdere dit jaar al voor de 30e keer van de partij waren.

* Het weer : enigszins bewolkt met in de avond enkele buien en om en nabij de 16 graden.

* De deelnemers : van heinde en verre, sportief, spontaan, ze verheugden zich weer op 'n rondje fraaie natuur, 'n hapje en een of meerdere drankjes.

* Onze medewerkers : wederom in grote getale paraat; op zondag zijn meer dan 90 vrijwilligers in de weer om het iedereen naar de zin te maken!

De oud-Limburgse gerechtjes als  "Fluite Kieës'' in Beertsenhoven, de "auw sjink mit swat broët" op 'T Gerich, "sjwelmennekes i brénniete mit sjpek'' op Berghof (waar Benny Shallow op zijn "Wiener" en zijn keyboard onze gasten muzikaal onderhield), de "reubesop mit hammelevleisj" bie D'r Frans en ''t Sjokhems Sjuttelke'' bij de feesttent in het weiland in Stokhem, vielen weer bijzonder goed in de smaak.

* Ook voor de kleintjes was gezorgd met een heus springkussen

* Zo ook mocht de frietkraam natuurlijk niet ontbreken, dit voor de "late eters".

 

Nogmaals dank aan al onze bezoekers die het mogelijk hebben gemaakt dat ook de 30e editie van Öpke Döpke weer een succes genoemd mag worden!